Instructie kalkvrij water

Instructie kalkvrij water Installatieworld

Na het installeren van de waterontharder dient u met de volgende zaken rekening te houden.
Zepen en schoonmaakmiddelen:
Verminder het gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen met 50 à 75%. Als servies of oppervlaktes te glad aanvoelen of shampoo moeilijk uit te spoelen is, dan heeft u te veel gebruikt. Te veel gebruiken kan vlekjes geven op kranen, tegels en dergelijken.Wasmachine:
Voor de dosering van wasmiddel adviseren wij u 20ml te gebruiken. Voor vloeibaar wasmiddel geldt: gebruik maximaal de helft van de opgegeven dosering wat op de verpakking staat, (u heeft namelijk zeer zacht water).
Wasverzachter is in principe niet nodig, maar veel mensen gebruiken het nog vanwege de aangename geur.Vaatwasser:
Gebruik van zout en glansspoelmiddel in uw vaatwasser is niet meer nodig, maar glansspoelmiddel zorgt er nog wel voor dat de vaat beter opdroogt. Het beste is los poeder te gebruiken. Een theelepeltje is genoeg.Ph-neutrale:
Wij adviseren het gebruik van natuurlijke en/of ph-neutrale schoonmaakmiddelen e.d., die zijn beter voor uw sanitair, uw huid en het milieu.

Body lotion:
Het gebruik van body lotion is niet meer nodig. U krijgt een zachtere huid door het kalkvrije water.Koffie:
Koffie kan sterker smaken, dus pas de dosering eventueel aan.Koffie apparaat:
Vergeet niet eventuele espresso-apparaten etc. in te regelen op zacht water.Kranen:
Kalk die loslaat vanuit de leidingen kan zich ophopen in de perlators (zeefjes onder in de kranen). Dat is tijdelijk totdat de waterleidingen bij u in huis schoon zijn.Strijkijzer:
U heeft nu zacht water en kan rechtstreeks in het strijkijzer. U hoeft nooit meer het stoomstrijkijzer te ontkalken.


Alleen Nefit CV-ketel:
Nefit heeft als garantiebepaling dat het systeem niet met kalkvrij water gevuld mag worden. Bijvullen is dus geen probleem. Als u het hele systeem opnieuw vult, dan kunt u de bypass van de waterontharder omzetten (zie hieronder).

Over de waterontharder:Bypass: de zwarte knoppen achterop het apparaat horen in de lengterichting te staan. Als beide knoppen over dwars staan, dan krijgt u onbehandeld leidingwater. Eventueel te gebruiken om de tuin de sproeien.

Het vullen van de zoutbak mag altijd als er ruimte in de bak is, u hoeft dus niet te wachten totdat deze leeg is.

Tijdens de spoeling (meestal 2:00 ’s nachts) heeft u normaal water in plaats van kalkvrij water. Laat wasmachines e.d. dus liever niet rond die tijd draaien.