Aansluiten waterontharder

Aansluiten van de waterontharder:

De waterontharder wordt in 95% van de installaties direct achter de watermeter aangesloten.

Om de waterontharder aan te sluiten op de waterleiding moet de bestaande waterleiding omgeleid worden met twee nieuwe leidingen.Aanvoerleiding vanaf de watermeter naar de ontharder en de retourleiding voor de aansluiting aan de binnenhuis waterleiding. (m.a.w. de bestaande waterleiding wordt bij de watermeter doorgezaagd)

Aanvoerleiding vanaf de watermeter naar de ontharder en de retourleiding voor de aansluiting aan de binnenhuis waterleiding. (m.a.w. de bestaande waterleiding wordt bij de watermeter doorgezaagd)


                                  


Merk Fleck. Type besturing: 5600sxt met kleppen  werking op trafo
Met Bypass en 3/4" draad voor aansluiting op de waterleiding


Afvoer: 
Afvoer aansluiten (op een bestaande riolering bij u in huis) om spoelwater van de ontharder te lozen.
Afvoer werkt op waterdruk. Kan tot 3 meter hoog en 8 meter ver het water afvoeren. Dus een waterontharder in een kelder is geen probleem.
Elektra:
Een waterontharder heeft elektra nodig binnen 1 meter van de ontharder.

Waterontharder Combi-Volume:
Deze staat veelal in zicht. Zoals in de hal van een appartement, keuken van een restaurant enz.

 

Waterontharder Duo-Volume:
Deze wordt meestal onder de woning in de kruipruimte geplaatst bij het kruipluik. De waterontharder wordt iets onder de vloer geplaatst en het zoutvat in het kruipluik, zodat u het zout makkelijk kunt bijvullen. Om nog onder de vloer te kunnen komen is het geen probleem om het zoutvat los te koppelen van de waterontharder. Dit is alleen het losmaken van de pekelslang die is aangesloten tussen het zoutvat en de waterontharder.