Zacht water is prachtig!

Installatieworld heeft de oplossing voor hardwater. Neem een waterontharder.

Wat is zacht water :

Dat is natuurlijk de hardheid van het water. Wanneer het regent gaat het water de bodem in. Oorspronkelijke is regenwater zachte. Als het in de bodem komt zijn er verschillende soorten gesteente en die lost het regenwater op. Dan krijgen we grondwater met een specifieke eigenschappen en  verschillende mate van hardheid.
Dat betekend: Als het  regenwater via de verschillende geologische oppervlakken verplaatst, zal afhankelijk van de minerale samenstelling van de bodem absorberen zogenaamde hardheid kiezen.

 

Hardheid elementen:
Hardheid elementen zijn natuurlijk voorkomende mineralen zoals magnesium- en calciumgehalte. Onoplosbare stoffen kunnen voortvloeien uit de opgeloste hardheid vormers. Dit is met name de beruchte kalk.
Vaak, zijn de concentratie afzonderlijk bepaald door magnesium- en calciumgehalte. We spreken van de hardheid van  het magnesium of calcium. De som van de twee waarden is ongeveer gelijk aan de totale hoeveelheid waterhardheid. Calcium of kalk heeft ook de overheersende gedeelte van de hardheid van het water weer.

 

Zachtwater is zichtbaar
Hoe meer mineralen in het water worden opgelost. Hoe harder het water uit onze kraan zal zijn.
Zacht water heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van hard water. Het eerste waar je het zult merken is in de keuken en de badkamer. Je sanitaire en tegels blijven schoner.


Verschil tussen hard en zacht water
Ook op je lichaam voel je het verschil tussen zacht en hard water. Met  zacht water voelt de huid zeer zacht aan en maakt het haar glanzend en glad.
Zacht water heeft ook andere voordelen. Het bespaart energie voor het verwarming van warmwater, u gebruikt minder wasmiddel en onthard water is beter voor de groei van planten.

 

Schoonmaken
Kalkvorming in de badkamer en keuken lijkt onverzorgd. Als je het regelmatig wilt verwijderen kost dat veel tijd, energie en dure schoonmaakmiddelen.
Ook gastronomisch voordeel van het dagelijks zachte water. Thee en koffie smaken  beter met zacht water. (geen vlies meer op de thee)

 

Hard water leidt tot de verkalking van buizen en leidingen in het huis, wasmachines en tot verkalkte kranen.
Zacht water als elixer van het leven, veel mensen denken dat onthard water leid tot een tekort van mineralen. Deze veronderstelling is onjuist.