De eigenschappen van zacht water

Dat alles te bereiken met een waterontharder

– Zacht water is voor dames ideaal voor een frisse en zachte huid. Voor mannen is zacht water noodzakelijk om zich glad en zonder irritatie te scheren.

– Ideaal voor een gezonde lichaamsverzorging.

– Baden en douchen met zacht water reinigen en ontspannen je lichaam beter. Kortom, het gebruik van zacht water is van groot belang voor een betere lichaamsverzorging.

– De normale zuurtegraad van de huid voorkomt dat bacteriën zich in de huid gaan nestelen. Maar door het gebruik van zeep wordt onze huid alkalisch. Daardoor kunnen bacteriën door onze huid dringen en infecties veroorzaken. Door de huid met zacht water te spoelen, wordt de zeep beter verwijderd en het risico op infecties verminderd.

– Zacht water is even belangrijk als een goede shampoo. Haar is soepeler, schoner en glanst beter als het met zacht in plaats van met hard water gewassen wordt. Zacht water is beter voor gezond haar.

– Zacht water zorgt er voor dat wasgoed langer meegaat en zijn kwaliteiten langer behoudt. Gedetailleerde studies tonen aan dat wassen met kalkrijk water de levensduur van het linnen met gemiddeld één derde vermindert. Veel hotelhouders hebben dit bovendien in de praktijk ervaren.

– Zacht water wast beter. Ook dit is bewezen: hoe zachter het water, hoe schoner de was. Zacht water zal immers vuil en overtollige zeep beter oplossen en verwijderen.

– Met zacht water bespaart u geld. Door vooraf de kalk uit het water te verwijderen heeft u tot 50 % minder waspoeder nodig. Hard water slorpt immers 100 gr zeep op per hardheidsgraad en per m³. Met andere woorden: bij een hardheid van 30°f gaat er 3 kg waspoeder per m³ water verloren.

– Met hard water zal uw afwasmiddel het vaatwerk niet half zo mooi doen glanzen. Zelfs met het beste afwasmiddel zal u kalkafzetting op uw vaatwerk niet kunnen voorkomen of verwijderen. Met zacht water glanst uw afwas mooier en is hij ook beter en hygiënischer gereinigd.

– Met zacht water hoeft u bij het poetsen niet zo hard te werken. Bij het schoonmaken van de badkamer of van verchroomde of roestvrij stalen voorwerpen, wordt het poetsen vergemakkelijkt dankzij zacht water. Bovendien blijft alles dan langer schoon en moet u dus niet zo vaak poetsen. Zo spaart u water, schoonmaakproducten en … spierkracht.

– Echte fijnproevers eisen de beste ingrediënten. De hardheid van water heeft ook een grote invloed op de bereiding van gerechten. Hoe harder het water, hoe moeilijker en trager het voedsel kookt. Bovendien verliest voedsel, bereid met kalkrijk water, zijn smaak. Het bewijs? Proef gewoon even een kopje koffie of thee, gezet met zacht water en ontdek wat ‘n aroma vrijkomt.

– Kalkafzetting voel je in je portemonnee. Kalkafzetting vermindert drastisch de levensduur van zelfs de beste waterleidinginstallaties. Het herstellen van leidingen en het voortijdig vervangen van toestellen die erop aangesloten zijn, kan u nodeloos veel geld kosten. Bovendien zal door kalkafzetting ook de energierekening aanzienlijk oplopen. In een kalkaangeslagen geiser of combi cv ketel zullen aanzienlijke warmteverliezen voortvloeien uit deze onvoldoende isolering.

Tekst Aqua Belgica